China - Hei, hei, dar matale cine esti?!

ImmigrationNu cred ca mai pot sa povestesc aceasta intamplare cu atat umor asa cum am povestit-o unor prieteni la 24 de ore dupa consumarea ei, dar hai sa incerc.

Ete aici faza ce stateam ieri ca belferul in varful patului si ma uitam la nu stiu ce film cand niste bocaneli in usa de ziceai ca se darama usa. Hopa... lasa ca mai bate de doua ori si se cara. Ce vorbesti tata, nici pomeneala. Daca nu a batut in usa 10 minute, nu a batut de loc. Deschid usa si o fata galbena suparata nevoie mare a inceput sa ma certe si sa se rasteasca pe chineza la mine.

Cred ca v-ati prins ca primul lucru care l-am spus dupa ni hau a fost do you speak english?
Am incercat sa-i explic ca nu inteleg mandarina - dar la vremea aia nu cred ca puteam sa spun prea corect wo bu mingbai putonghua, care, evident, inseamna nu inteleg mandarina.

El nu si nu! O tinea pe a lui cu vorbitul de parca eu intelegeam ce zice.

Am mai avut parte de indivizi care veneau la usa cu tot felul de prostii de vanzare si care un simplu meiyou! - nu! ii potolea, dar nea asta era clar ca vroia ceva de la mine. Punctul culminant a fost cand mi-a scos o legitimatie in chineza si mi-a pus-o in fata. Hopaaa... stai putin... tipul imbracat frumos, cu camasa, pantaloni, pantofi... ceva nu e in regula aici.

Am decis ca trebuie sa o sun pe Angie, care vorbeste engleza sa se lamureasca cu nea caisa asta si sa ma lamureasca si pe mine ce dracu vrea de la mine. Pana la urma m-a lamurit Angie ca tipul era de la imigrari si ca avea primise ordin sa verifice daca nu am facut fals in declaratii cu adresa de rezidenta.

Dupa ce i-am aratat omului pasaportul s-a calmat si s-a carat si eu am putut sa termin filmul de vazut in liniste si fara balamuc!

  1. Poate sunt eu absurdă, dar dacă lucrezi la "imigrări", n-ar trebui să rupi şi tu acolo o vorbuliţă pe o limbă străină? Numa' zic...

    • Complicat domn'le, complicat. La un moment dat am crezut ca tipul vrea sa-mi dea in cap si sa ma jefuiasca... nu car ar fi avut ce sa fure, dar na... ca idee! In astfel de situatii idioate iti vin idei idioate!

  2. Pai bine ma mortule,ai probleme cu galbejitii si nu ma anunti!?,lasa ca dau o tura prin dragonul rosu sa-i cert :)

Scrie si tu o vorbulita

NOTE - You can use these HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.