China - M-am lamurit cu serpii si cu ghena

Erpetoichthys CalabaricusAm ramas dator cu doua lucruri: sa va zic cum e cu "serpii" pe care i-am vazut in prima mea zi in China si cum am rezolvat cu ghena.

Numero uno - serpii. Povesteam ca dupa ce am mancat prima oara in Shenzhen, China am vazut pe strada, tot felul de oratanii jivine (vii) care erau folosite pentru mancare. Serpi, testoase, diverse specii de pesti si cate si mai cate. Atunci cand am intrebat pe Angie si pe Kuan-Yin ce e cu "serpii" aia, mi-au raspuns foarte natural ca sunt pesti. In mintea mea de european - care nici nu a trait intr-o zona unde pestele e specific (cu e la noi Tulcea, de exemplu) - am zis ca oamenii ma iau peste picior. Intr-un final m-am dumirit (de fapt nu m-am dumirit, ci am fost dumirit) de socru-meu. Tocmai citise primele mele impresii despre China, si a tinut sa imi zica ca ce am vazut eu SUNT pesti (si in secunda doi ma gandesc: "Atentie mare ca urmeaza sa-mi zica ca sunt tipari"... dar totusi nu!) si ca se numesc Anghile (voi ati auzit vreodata de anghilă, ca eu nu am auzit in viata mea de asa ceva). Evident, cu urma de indoiala in suflet ma apuc sa caut si eu sa vad ce dracu e anghila asta. "...sunt o categorie de pești care cuprind ca. 900 specii, ele au o formă asemănătoare cu a șarpelui, trăiesc în ape dulci sau în mări la adâncimi diferite. Ei sunt pești răpitori, fiind noaptea activi". Hmm... tiparul este o specie de anghilă. Si cand te gandesti ca am fost la olimpiada la biologie in clasa a noua. Doamne...

Si tot legat de gunoi mai am o nedumerire. Cum e orasul acesta atat de curat, cand pe strazi nu sunt cosuri de gunoi?! Eu m-am plimbat vreo 30 minute pana am gasit o pubela sa arunc coaja de la o banana. Care o fi faza?!

Numero due - ghena. Lucrurile par extrem de complicate cand nu ai toate cele trebuincioase sa le rezolvi. Voi ce intelegi prin ghena? Burlanul prin care arunci gunoiul, care ajunge in pubela, care e golita de gunoieri, nu? Ei bine, aici nu e asa... Exact in aceeasi seara, in drum spre masa, am vazut la doua blocuri mai departe de blocul unde stau, o zona cu pungi pline cu gunoi. Multe pungi de gunoi! Vai de capul meu, dar ce fac oamenii astia?! Doar nu sunt dementi sa coboare peste 30 de etaje sa arunce punga cu gunoi tocmai aici... Mai fac doi pasi... si... "Aoleooo... cosul ala parca avea o punga ceva in el... pungile care tocmai le-am vazut sunt cam de dimensiune celor pe langa care tocmai am trecut". Imediat am facut legatura - e posibil sa nu fi dibuit corect tot parcursul gunoiului din casa pana la groapa de gunoi, dar sunt destul de sigur ca sunt pe aproape. Oamenii arunca gunoiul in cosul de pe scara blocului (care oricum nu e folosita - doar nu cobori pe scari 36 de etaje cand ai cel putin 2-3 lifturi la dispozitie), cineva vine si le culege de acolo seara, le duce jos de unde sunt luate de gunoieri. Ta na na!!! I am a genius, or what... Nu sunt pentru ca daca eram ar fi trebuit sa ma prind din prima.

Tot azi sa va mai povestesc ca am fost sa fac controlul medical obligatoriu? Daca ma pun pe povestit ma apuca iar 12 noaptea si pana adorm se face 4-5 si cum ma voi trezi la 8.30 nu o sa fie ok... hai s-o lasam pe maine.

Noapte buna.

  1. am inceput sa astept cu nerabdare urmatoarele tale povestiri. :) Si cand te vei obisnui acolo, si retete, ca sa pastram specificul blogului :)

  2. Ehe, vere, ce-i drept este mai comod cu ghena, asa vai de omul sau oamenii care aduna gunoaiele. Ce s-ar intampla daca oamenii sunt ca unii vecini de-ai nostrii? Arunca muraturile, varza, cojile de pepene, cutioaiele de pizza, sticle, faianta si cine stie ce-ti mai trece prin cap. Apropos, mi-a spus un amic, faptul ca are vecini (pensionari) care-si fac treaba MARE pe un ziar, o pun in punga si o arunca pe ghena (pentru a nu consuma apa de la closet)!!! Pare dezgustator dar este realitatea Bucurestiului de astazi.

  3. Burlanul de la ghena nu cred ca ar fi rezistat daca era de la parter pana la etajul 38. Pana la urma cred ca e cea mai buna solutie asta.

    Stiu cum e cu genul de pensionari despre care vorbesti.

    In Romania, vecinii de sub noi traiesc intr-o mizerie greu de descris si iti dai seama ca ne-au umplut de gandaci. Am incercat o gramada de variante si de otravuri fara succes. Pana nu am chemat pe cineva specializat in astfel de lucruri "dragute" nu am scapat de gandaci.

    Tot vecini de ai nostri cand e foarte frig afara nu dau drumu la calorifere. Dar in schimb dau drumu la gaz si se incalzesc la aragaz. Gazul e la pausal... fac economie domne!

Scrie si tu o vorbulita

NOTE - You can use these HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.