China - Se intampla si d'astea...

Acest post este vorba despre frustrari. Cateodata apar si nu poti sa le faci fata. Asa s-a intamplat si acum, iar aceste cateva cuvinte sunt scrise sub imperiul suprarii si frustrarii.

Unul dintre cele mai rele lucruri este sa nu ai acces la informatie, sau sa ti se puna tot felul de piedici care de care mai stupide in incercarea de a afla ceva. De ce sa afli o treaba in 5 minute cand poti foarte bine s-o afli in 30 de minute?! Adica e normal, nu? (Apropos... aceste frustrari sunt rezultatul incercarii de a afla o anume informatie - dupa aproximativ 40 de minute mi-am bagat picioarele si am renuntat).

Toate acestea si corelat cu faptul ca nu poti sa comunici cum trebuie (da-l dracu de scris ca o vreme poti sa traiesti si fara, dar macar citit) tinde sa te devina, cel putin pentru moment, extrem de suparator.

Am doua povestioare pe care vreau sa vi le spun.

  1. Povestea cu 彩福火车代售处 (Vai de mine ce tragedie... nu stiti ce inseamna?! Pai va spun eu ce inseamna. Inseamna Caifu Railway Ticket Agency... stiu asta pentru ca intamplator a mers internetul pe telefon)
  2. Povestea cu QQ si Google Chrome

1. Acum ceva vreme trebuia sa merg intr-un anume loc cu ceva treburi si aveam doua variante. Sa ma duc cu avionul pana nu stiu unde si de acolo sa iau trenul pana in orasul destinatie, sau sa iau trenul de acasa si sa cobor la destinatie. Am ales varianta a doua. Bun... Am cumparat bilet de tren (Thanks Kuan-Yin), doar ca problema era ca trebuia sa iau biletul de "hartie" de la o agentie de bilete. Aceasta agentie, conform google maps, era foarte aproarte aproape de blocul unde locuiesc. De unde trebuia sa iau biletele?

M-am dat jos din autobuz, si m-am dus sa caut agentia asta. Zona in care trebuia sa caut nu avea raza mai mare de 500-600m. Si invarta-te pe acolo, si uita-te, si nu poti sa citesti, toti pe care i-am intrebat - chiar si in chineza - unde este agentia asta nu au stiut.

Daca scriau cu litere ar fi fost extrem de simplu, dar cum scriu cu semnele astea la care ma uit ca la poze, este imposibil sa identific ceva rapid intr-un text mai maricel. Reclamele colorate, stralucitoare, cu lumina intermitenta si puternica, pachetul de date care il am aici nu merge fix cand ai nevoie mai mare de el (si cand merge, vai de capul lui) si ploaia tropicala imi ingreunau lucrurile extrem de serios.

Va spun sincer ca nu cred ca am fost vreodata mai nervos.

Aproape deznadajduit, imi zic hai sa mai fac o incercare. Ma duc la un tinerel ii arat "hieroglifele" si ii zic "Nali?" - adica "Unde?". Se uita stanga dreapta si imi face semn sa merg cu el. Dupa aproximativ 25m imi arata spre parterul unui bloc. Ma uit, si iar ma uit, si iar ma uit. Sa mor daca vedeam unde dracu e agentia! Eu ma asteptam sa fie ceva mare, ca tot ce este in China. Ei bine, nu! Era un birou, nu mai mare de 2mp fara reclama, fara nimic. In doua vorbe, trei cuvinte: "cauta acul in carul cu fan".

Ajuns acolo am rezolvat ce aveam nevoie acolo foarte rapid. Totusi cautarea asta o sa mi-o aduc aminte multa vreme.

2. Sunt aici de 5 luni de zile si am reusit sa ma obisnuiesc cu aproape toate lucrurile. Dar cu faptul ca internetul face atat de multe figuri nu am reusit. Incerc sa fiu rabdator si sa inteleg ca trebuie sa existe un motiv intemeiat pentru care se intampla toate astea, dar nu... pur si simplu nu pot.

Cum in Romania majoritatea oamenilor folosesc Yahoo Messenger sau Skype, aici oamenii folosesc QQ. O porcarie de messenger, ca toate celelalte, dar daca asta se foloseste, atunci folosesc si eu.

Deschid un nou tab in Google Chrome si ma duc la pagina http://reg.imqq.com/. Completez toate campurile corect, si dau Sign up now. Surpriza de proportii... un mesaj de eroare care spunea ca nickname-ul nu e bun. Cum naiba?! Aceasta problema s-a intamplat de fiecare data cu orice nickname as fi ales. Clar ceva nu era bine.

QQ cannot use nickname

Dupa mai bine de jumatate de ora imi dau seama ca problema era browser-ul. Imediat ce am incercat cu minunatia de Internet Explorer totul a mers minunat. Doamne ce porcarie!

Acum eu ce sa cred? Au chinezii ceva chiar cu toate produsele google sau este o simpla coincidenta? Probabil nu voi afla niciodata.

Concluzia mea?! Rabdare... rabdare... nu ne grabeste nimeni nicaieri!

Scrie si tu o vorbulita

NOTE - You can use these HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.